czwartek, 3 czerwca 2010

Pizza z prosciutto, boczkiem i rukolą

Po dłuższej przerwie postanowiłem przygotować znowu coś innego. Tym razem z prosciutto crudo i rukolą.
Ciasto i sos : - z wcześniejszych przepisów
Pozostałe składniki:

- liście rukoli
- mozzarella biała w kuleczce + żółta w wiórkach
- szynka , boczek
- świeża bazylia i oregano
- oliwki



W prosciutto crudo zaopatrzyłem się w jednym z pobliskich sklepów, natomiast rukolę uprawiam sam :)
Prosciutto wystarczy w zupełności 5 dg, ewentualnie można zastąpić jakąś dobrą szynką + cieniutkie plasterki boczku. Gdy pieczenie kończy się wrzucamy świeżo ściętą rukolę i chwileczkę dopiekamy. Można też po upieczeniu wysypać liście rukoli na pizzę. Dla zaostrzenia, dodałem trochę peperoni :)
Buon appetito !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz