niedziela, 13 czerwca 2010

Łosoś z krewetkami i warzywami na parze

Dzisiaj coś nowego i mniej kalorycznego. Padło na łososia jako, że w tej konfiguracji jest po prostu pyszny

Do wykonania potrzebujemy:
  • łososia - filety nie tłuste ponieważ będzie gotowany na parze- dodajemy tyle na ile porcji chcemy przygotować
  • warzywa - mrożone lub świeże 
  • krewetki koktajlowe
  • bazylia
  • oregano
  • odrobina lubczyku
  • sól 
  • pieprz 
  • można dodać przyprawy do ryb prymat
  • naczynie do gotowania na parze



Po przygotowaniu naczynia wkładamy warzywa , przyprawiamy. Na warzywa kładziemy łososia uprzednio posypanego solą, pieprzem i szczyptą przypraw. Na całość wysypujemy krewetki.

Całość zakrywamy i włączamy palnik.
Podawać z białym winem i cytrynką.
Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz