niedziela, 13 czerwca 2010

Sałatka Caprese z tatarem z mintaja

Caprese czyli pierwszorzędna i prosta sałatka włoska.

Do wykonania potrzebujemy:
kulki świeżej mozzarelli
2 pomidory
świeżą bazylię
tatar z mintaja
+ ewentualnie cebulkę którą ja zawsze dodaję - ale nie koniecznie. Po prostu ja tak lubię.



Pomidor kroimy w plastry, to samo robimy z serem i naprzemiennie układamy na talerzu. Obok układamy zakupiony kawior z mintaja a'la łosoś. Zrywamy świężą bazylię i kroimy na małe kawałeczki. Następnie posypujemy przełożoną mozzarellę z pomidorami. Kiedy wszystko jest gotowe całość posypuję drobno posiekaną cebulką.

Bardzo ciekawa propozycja na lekkie śniadanie lub przekąskę w trakcie dnia. Można jeść z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz