niedziela, 8 grudnia 2013

Pyszne i proste faszerowane roladki schabowe.

Smakowite i interesujące danie dla każdego na niedzielne danie.
 
Składniki:
  • schabowe kotlety rozbite dość cienko
  • żółty ser
  • mieszanka suszonych warzyw
  • papryka w proszku
  • papryka i ogórek kiszony - jeżeli ktoś lubi do wypelnienia schabu
  • pieczarki
  • śmietana
  • sól, pieprz
  • cebula
  • marchew

Kotlety rozbić cienko.
Następnie należy przesmażyc cebulkę, trochę marchwii i pieczarki, przyprawić je, podgotować a następnie dodać śmietany. Zrobi się sos, w którym będziemy dusić roladki. W międzyczasie na powierzchni kotleta ułożyć pieczarki,ser i inne dodatki i zawinąć mięso a następnie spiąć wykałaczkami aby sie nie rozwinęło. Podsmażyć  z obu stron.
Do naczynia żaroodpornego lub wysokiej patelni przelać sos pieczarkowy, w nim ułożyć roladki i piec w piekarniku, w temp. 180 stopni lub dusić na wolnym ogniu ok. 20-35 minut.
Całość można podawać z ryżem.










6 komentarzy:

  1. Pysznie to się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowicie wygląda mmm zjadłbym :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychota-Pychota mogę powiedzieć że to ulubiona potrawa Schlusseldienst :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmm....pycha, taka fajnie alternatywa dla kotletów schabowych :)

    OdpowiedzUsuń