Składniki:
- schabowe kotlety rozbite dość cienko
- żółty ser
- mieszanka suszonych warzyw
- papryka w proszku
- papryka i ogórek kiszony - jeżeli ktoś lubi do wypelnienia schabu
- pieczarki
- śmietana
- sól, pieprz
- cebula
- marchew
Kotlety rozbić cienko.
Następnie należy przesmażyc cebulkę, trochę marchwii i pieczarki, przyprawić je, podgotować a następnie dodać śmietany. Zrobi się sos, w którym będziemy dusić roladki. W międzyczasie na powierzchni kotleta ułożyć pieczarki,ser i inne dodatki i zawinąć mięso a następnie spiąć wykałaczkami aby sie nie rozwinęło. Podsmażyć z obu stron.
Do naczynia żaroodpornego lub wysokiej patelni przelać sos pieczarkowy, w nim ułożyć roladki i piec w piekarniku, w temp. 180 stopni lub dusić na wolnym ogniu ok. 20-35 minut.
Całość można podawać z ryżem.
Pysznie to się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda mmm zjadłbym :D
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne roladki ! :)
OdpowiedzUsuńPychota-Pychota mogę powiedzieć że to ulubiona potrawa Schlusseldienst :)
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis, super
OdpowiedzUsuńmmmm....pycha, taka fajnie alternatywa dla kotletów schabowych :)
OdpowiedzUsuń