sobota, 22 czerwca 2013

Trottole z pieczarkami

Mamy lato więc nie mam ochoty na nic wymyślnego i ciężkiego. Dzisiaj kupiłem makaron trottole tricolore o bardzo ciekawym kształcie oraz pieczarki. Będzie co gotować i będzie lekko, bardzo prosto i smacznie.

Trottole z pieczarkami - składniki.
  • Makaron trottole 500g
  • Pieczarki 500g
  • Cebula
  • Śmietana 12%
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło i olej rzepakowy
Przygotowanie.

Pieczarki umyć, pokroić i udusić z cebulą na maśle z dodatkiem oleju. Następnie dodać śmietanki i jeszcze chwilkę gotować. Doprawić do smaku. W międzyczasie ugotować makaron al dente i  od razu przełożyć do naczynia z sosem. Pogotować na małym ogniu ok 3-4 minuty aby sos wsiąknął w makaron i podawać. Polecam wypróbować. Smacznego.



5 komentarzy:

  1. Uwielbiam makaron trottole - sosy tak fajnie wchodzą w zagłębienia między skrętami ;) A sosik pyszny, kremowy i pieczarkowy, takie lubię ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, uwielbiam makarony, taki kolorowy kupuję u siebie w lidlu, tak łądnie się prezentuje na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie też ten kupiłem w lidlu :) ze względu na ciekawy kształt.

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam połączenie makaronu i pieczarek. Koniecznie muszę wypróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo apetycznie i kusząco wygląda. :) Do tego potrawa niby prosta, a prezentuje się bardzo oryginalnie. :)

    OdpowiedzUsuń