czwartek, 7 lutego 2013

Łosoś ze szpinakiem w bukiecie warzywnym

Dzisiaj jemy zdrowo ;) i dietetycznie a na obiad łosoś ze szpinakiem w bukiecie warzywnym.
Dla dbających o linię lub budzących się z zimowego snu będzie w sam raz.

Składniki dla 2 osób

200-300 g łososia
Szpinak
Ząbek czosnku
Warzywa - mrożonka - bukiet warzyw lub pojedynczo:
-marchewka
-brokuł
-kalafior
-pietruszka
-seler
do tego
sól
pieprz
2 łyżki oleju

Przygotowanie

Łososia  należy natrzeć solą i pieprzem z obu stron i zostawić na chwilę.


W międzyczasie na oliwie lekko podsmażyć rozgnieciony czosnek i dodać szpinak. Przesmażyć, przyprawić solą i odstawić.
Warzywa ugotować na parze.
Łososia włożyć do piekarnika , najlepiej z funkcją grilla i piec z obu stron po ok. 8 minut, do czasu aż będzie rumiany z wierzchu. Po upieczeniu ułożyć na półmisku i obłożyć warzywkami oraz szpinakiem.
Skropić cytrynką i podawać.






1 komentarz:

  1. łatwo przygotować, bardzo apetyczny[lajkonik kulinarny]

    OdpowiedzUsuń