Składniki:
- podudzia z kurczaka
- 2-3 listki laurowe
- rozmaryn
- 2 ząbki czosnku
- piwo jasne
- sól, pieprz
- mąka
- oliwa
Podudzia posolić, posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Rozgrzać oliwę i podsmażyć mięso. Następnie dodać gałązkę rozmarynu albo posypać rozmarynem, dodać listki laurowe i czosnek.
Następnie wlać szklankę piwa i gotować pod przykryciem uzupełniając co jakiś czas potrawę piwem. Tak dusić ok 20 minut. Gotowe. Próbować i jeść. W smaku jest interesująco, z początku zupełnie inny niż sobie to wyobrażałem będąc zwolennikiem tradycyjnego przygotowania ale kurczak dozuje doznania i z każdym kęsem mamy ochotę na więcej.
upity kurczak brzmi fajnie;)
OdpowiedzUsuńSpróbuj :) w razie czego weź 2 piwa gdyby smak rozczarował:)
OdpowiedzUsuń