La pizza e' una scienza !
Etykiety
Artykuły i testy
(17)
Dania mięsne
(29)
Inne dania
(17)
Kawa
(3)
lidl
(1)
Makarony
(17)
mozzarella
(2)
Pizza
(30)
pizza z prosciutto
(1)
prosciutto
(1)
Ryby
(9)
Słodkości
(3)
test lidl
(1)
Wędzone
(2)
włoski tydzień
(1)
Wszystkie
(108)
Zupy
(3)
piątek, 7 września 2012
Faszerowane papryczki / Peperoni ripieni
Coś dobrego na obiad lub kolację. Papryki wyrosły i już czas na zbiór, więc oprócz marynowanych przetworów przyda się również coś na teraz. Dzisiaj papryczki z prostym farszem.
Przygotowanie:
- 4 papryki
- 250 g mięsa mielonego
- woreczek ryżu
- 250 g pieczarek
- czosnek
- duża cebula
- sól
- pieprz
- oregano
- oliwa z oliwek
Wykonanie
Papryki umyć i osuszyć, odkroić im daszki (ok 2-3 cm poniżej ogonka) i wydrążyć gniazdo nasienne. Papryczki od środka przyprawić solą i pieprzem.
ryż ugotować na sypko. Mięso i pieczarki podsmażyć z cebulką i czosnkiem. Ryż mieszamy z mięsem doprawiamy solą pieprzem i oregano.
Papryki wypełniamy farszem, przykrywamy daszkami, układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy oliwą. papryczki pieczemy w 180 stopniach przez około 40- 50 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz