piątek, 29 czerwca 2012

Pyszny sos do pizzy - na zimno !

Coś dla fanów intensywnych i bogatych smaków. Ja odkąd go robię to nie pamiętam kiedy przygotowywałem sos na ciepło. Sos jest intensywny, bardzo bogaty i pełny w smaku i bardzo pasuje do pizzy.
Naprawdę polecam wszystkim.







A oto czego potrzebujemy.

  • blender - sztuk raz lub coś podobnego:)
  • pomidorki całe -  w puszce mogą być.
  • bazylia suszona lub świeża
  • oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz, sól
  • łyżka oliwy
Przygotowanie jest banalnie proste, po prostu wszystko wrzucić do blendera , doprawić do smaku i na najwyższe obroty. Jeśli chodzi o pomidory to ważne jest aby wyjmować je pojedynczo, odcisnąć gdzieś na boku w misce łyżką i dopiero wrzucić do blendera, aby sos nie był zbyt rzadki. 

Na pierwsze testy  bardzo polecam margheritę :) a jak zasmakuje to potem już " z górki"....:)




1 komentarz:

  1. Super sosik, bardzo aromatyczny i naprawdę pyszny, brawo dla autora !

    OdpowiedzUsuń