Coś dla fanów intensywnych i bogatych smaków. Ja odkąd go robię to nie pamiętam kiedy przygotowywałem sos na ciepło. Sos jest intensywny, bardzo bogaty i pełny w smaku i bardzo pasuje do pizzy.
Naprawdę polecam wszystkim.
A oto czego potrzebujemy.
- blender - sztuk raz lub coś podobnego:)
- pomidorki całe - w puszce mogą być.
- bazylia suszona lub świeża
- oregano
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, sól
- łyżka oliwy
Przygotowanie jest banalnie proste, po prostu wszystko wrzucić do blendera , doprawić do smaku i na najwyższe obroty. Jeśli chodzi o pomidory to ważne jest aby wyjmować je pojedynczo, odcisnąć gdzieś na boku w misce łyżką i dopiero wrzucić do blendera, aby sos nie był zbyt rzadki.
Na pierwsze testy bardzo polecam margheritę :) a jak zasmakuje to potem już " z górki"....:)
Super sosik, bardzo aromatyczny i naprawdę pyszny, brawo dla autora !
OdpowiedzUsuń