niedziela, 6 lutego 2011

Śródziemnomorskie kanapki z łososiem

Coś lekkiego ? Nie ma sprawy - taka przystawka to sama przyjemność.

Składniki: 
  • Jedna bagietka bądź kilka kromek chleba jeśli nie mamy innego pieczywa
  • 1 cebulka
  • łosoś wędzony
  • majonez
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • kilka oliwek czarnych  lub zielonych lub jednych i drugich
Sposób przygotowania: 



Chleb lub bagietki smarujemy lekko oliwą i wkładamy do piekarnika aby zrobiły się chrupkie.
Po wyjęciu nacieramy czosnkiem.

Na spód kładziemy 2-4 krążki cebuli, następnie nakładamy majonez a na to kawałki łososia wędzonego. Na całość kładziemy oliwki i posypujemy bazylią.

Mniamm !


A oto druga odsłona:









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz