niedziela, 6 lutego 2011

Jajecznica z kiełbasą chorizo

Może to nie jest włoska kuchnia, bo kiełbasa chorizo jest produktem pochodzenia hiszpańskiego natomiast jajecznica z nią jest  tak dobrym połączeniem, że nie może go tu zabraknąć a swoim smakiem może zaskoczyć nie jednego amatora jajecznicy. Zaczynamy !



Składniki:

  • 4 jajka 
  • kiełbasa chorizo - ilość plasterków zależy od upodobań :) byleby nie przesadzić
  • cebulka pokrojona w krążki
  • sól 
  • pieprz 
  • masło

Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła i wrzucamy cebulkę do lekkiego podsmażenia. Następnie dodajemy posiekaną kiełbaskę chorizo i podsmażamy aż kiełbasa puści wszystkie swoje aromaty. Jajka rozbijamy do innego naczynia i po podsmażeniu kiełbasy wlewamy je na patelnię. Dodajemy sól i pieprz i energicznie mieszamy na średnim ogniu - co jakiś czas zdejmując z ognia i ciągle mieszając aby konsystencja była delikatna.

Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz