Składniki:
- Mięso mielone - 200, 300 g.
- 1 Papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 6 szt. pieczarek (może być bez pieczarek ale ja lubię)
- 1 duża cebula
- 1-2 pomidory
- koncentrat pomidorowy
- 1 puszka kukurydzy
- kapusta pekińska
- słodki sos chilli np. wifon
- przyprawa do dań kuchni meksykańskiej
- bazylia
- oregano
- sól
- pieprz
- Olej lub oliwa z oliwek
- Placki na tortillę - robione, lub kupowane tzw. Wraps
Następnie położyć na patelnię posiekane mięso mielone (można posiekać także jak się podpiecze)
przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawami i smażymy sobie razem z warzywami do czasu aż mięso będzie gotowe.
Następnie wlewamy odrobinę sosu chilli i koncentratu pomidorowego i mieszamy wszystko na patelni do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Placki rozgrzewamy na patelni bez tłuszczu. Zdejmujemy kiedy są już nagrzane.
Następnie kładziemy kapustę pekińską , parę pasków surowej papryki, odrobinkę cebuli i kukurydzy z puszki i oczywiście nasz przygotowany farsz.
Całość możemy zwinąć w tortillę i podać na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz